Svenska bloggtopplistor

Här skriver jag om bloggtopplistor. För det första listar jag de topplistor som min blogg finns representerade hos. För det andra skriver jag lite allmänt om bloggtopplistor.

Bloggtoplistornas betydelse

Bloggtopplistor var verkligen en stor grej back in the days. För typ 10 år sedan vara alla stora bloggar representerade där. Idag, inte riktigt lika mycket. Många välkända influencers verkar inte bry sig nämnvärt om att finns på någon. Inte vad jag har sett iallafall.

Varför då kan man fråga sig? Antagligen så ser det inte så snyggt och seriöst ut med en knapp där. Sedan bidrar nog bloggtopplistorna också med sämre ranking i sökmotorerna, då många bloggtopplistor är lite spammiga. Så behöver det inte vara, men det finns bloggtopplistor som är spammiga menar jag. Så jag skulle vilja påstå att i regel är det mindre välkända bloggare som finns representerade där idag.

Jag minns en stor händelse, som det skrevs om i tidningen. En av Sveriges absolut största bloggtopplistor (bloggtoppen.se) blev hackad. Sedan blev en rad andra bloggtopplistor också hackade. Inloggningsuppgifter till en rad stora företag och många privatpersoner hade helt plötsligt kommit i orätta händer. Detta bidrog nog lite till bloggtopplistornas död i Sverige. Jag skulle inte vilja påstå att det är helt dött, men fenomenet är av mindre betydelse än det har varit historiskt sett skulle jag vilja påstå.

Mina topplistor

Här finns min blogg representerad hos:

blogglista.se