Bilsemester = frihet

Jag skrev tidigare ett inlägg om husvagns-semester – varför det är ett bra alternativ och några goda tips inför resan. Idag tänkte jag istället ta upp ett liknande koncept – nämligen bilsemester.

Det finns flera anledningar till att man inte vill ge sig iväg på en lång resa med husvagn. Till exempel kanske man inte behärskar att köra med en sådan hängandes bakom bilen eller så kanske man helt enkelt inte gillar tanken på att bo i det rullande lilla hemmet. Ett perfekt alternativ till husvagnssemester är att helt enkelt skippa husvagnen och ge sig iväg md bilen!

Fördelar med bilsemester

Det finns många fördelar med att välja bilsemester. Dels friheten – man kan åka var man vill när man vill. Det är enkelt att ta en avstickare för att spana in något fint ställe – då utan att ha en klumpig husvagn efter bilen. En annan fördel med att ta bilen på resa är att man kan stanna när man vill och köra i sin egen takt. Man hinner se mycket efter vägen och det är enkelt att ta sig fram även på mindre vägar.

Förbered bilen för avfärd

Inför en bilsemester är det såklart viktigt att förbereda och se över bilen. En kontroll av lysen, däck, olja och andra viktiga saker är prio ett men man behöver också utrusta sig med saker som kan vara bra att ha. Det finns många typer av biltillbehör hos autorent.nu som kan vara bra att ha, till exempel en hållare för mobilen så att man enkelt kan följa kartan.

Sedan bör man se till att man har vatten och något att äta om man skulle bli stående i en bilkö. Planerar man att sova en eller flera nätter i bilen finns praktiska bilmadrasser att bädda med och vill man inte det kan det vara en idé att packa med ett tält! Även detta är en fördel med bilsemester – det finns boendemöjligheter även om man inte vill ta in på hotell eller vandrarhem.