Back in business!!

Jag har bloggat här tidigare  men nu var det ganska längesedan. Nu är jag tillbaks på banan!! Nu också med ny design. Tycker ni att designen verkar lite omodern? Jag är nämligen en nostalgisk kvinna som också älskar retro. Så jag kändes att jag ville göra något som sticker ut. Jag hoppas att den ger lite härliga vibes av webben från det tidiga 00-talet!

PoK på er alla därute. Det ska bli så kul att skriva till er igen! 

Vilka företag hjälper bloggare att tjäna pengar? En översikt

 

Bloggare kan tjäna pengar på en mängd olika sätt från annonsering till affiliate-marknadsföring och sponsring. Men att hitta rätt företag att samarbeta med kan vara en utmaning. Vilka företag hjälper bloggare att tjäna pengar?

En av de vanligaste sätten för bloggare att tjäna pengar är genom annonser. Google Adsense är en av de mest populära annonseringsplattformarna för bloggare. Genom att visa annonser på sin blogg kan bloggare tjäna pengar varje gång en besökare klickar på en annons. Andra populära annonseringsplattformar inkluderar Media.net, AdThrive och Sovrn.

Utöver annonsering finns det också företag som hjälper bloggare att tjäna pengar genom affiliate-marknadsföring. Affiliate-marknadsföring innebär att bloggare marknadsför produkter eller tjänster på sin blogg och tjänar en provision för varje försäljning som görs genom deras unika affiliate-länk. Företag som hjälper bloggare med affiliate-marknadsföring inkluderar Awin, ShareASale och CJ Affiliate.

Affiliate marknadsföring

Affiliate-marknadsföring är en form av marknadsföring där en företagare betalar en annan person (affiliaten) för att marknadsföra deras produkter eller tjänster. Affiliaten får en provision för varje försäljning som görs genom deras marknadsföring. Detta är ett populärt sätt för bloggare att tjäna pengar på sin blogg.

Stora affiliate nätverk

Det finns flera stora affiliate-nätverk som hjälper bloggare att hitta lämpliga företag att marknadsföra. Dessa nätverk har ett stort utbud av företag som är villiga att betala en provision för att få sina produkter och tjänster marknadsförda.

Ett av de största affiliate-nätverken är Awin, som har över 13 000 företag som är villiga att betala en provision för att få sina produkter marknadsförda. Andra stora affiliate-nätverk inkluderar Tradedoubler, Adtraction och CJ Affiliate.

Affiliate program för bloggare

Många företag har också egna affiliate-program som riktar sig specifikt till bloggare. Dessa program ger bloggare möjlighet att tjäna pengar genom att marknadsföra företagets produkter eller tjänster på sin blogg.

Ett exempel på ett företag med ett affiliate-program för bloggare är Amazon. Amazon Associates ger bloggare möjlighet att tjäna pengar genom att marknadsföra produkter från Amazon på sin blogg. Andra företag som har affiliate-program för bloggare inkluderar Bluehost, Shopify och Booking.com.

Det är viktigt att notera att för att lyckas med affiliate-marknadsföring som bloggare så måste man välja produkter som är relevanta för sin målgrupp och som man själv tror på. Det är också viktigt att vara öppen och ärlig med sin publik om att man får betalt för att marknadsföra produkter.

Sponsrade inlägg

Sponsrade inlägg är ett vanligt sätt för bloggare att tjäna pengar på sin plattform. Genom att samarbeta med företag och skriva inlägg som marknadsför deras produkter eller tjänster kan bloggare få betalt för sitt arbete. Här är några företag som erbjuder sponsrade inlägg:

Företag som erbjuder sponsrade inlägg

  1. Adtraction – Adtraction är en affiliate-marknadsföringsplattform som erbjuder sponsrade inlägg och andra sätt att tjäna pengar på sin blogg. Genom att samarbeta med Adtraction kan bloggare välja bland tusentals annonsörer och skapa inlägg som passar deras målgrupp.

  2. Blogvertiser – Blogvertiser är en marknadsplats för sponsrade inlägg och andra samarbeten mellan bloggare och företag. Genom att registrera sig på Blogvertiser kan bloggare hitta företag som är intresserade av att samarbeta med dem och skapa inlägg som passar deras målgrupp.

  3. Inzpire.me – Inzpire.me är en plattform för influencer-marknadsföring som erbjuder sponsrade inlägg, samarbeten och andra sätt att tjäna pengar på sin blogg. Genom att samarbeta med Inzpire.me kan bloggare hitta företag som är intresserade av att samarbeta med dem och skapa inlägg som passar deras målgrupp.

Sponsrade inlägg kan vara ett bra sätt för bloggare att tjäna pengar på sin plattform. Genom att samarbeta med företag och skapa inlägg som passar deras målgrupp kan bloggare få betalt för sitt arbete och samtidigt marknadsföra produkter eller tjänster som deras läsare kan vara intresserade av.

Produktrecensioner

Produktrecensioner är en av de mest populära metoderna för att tjäna pengar som bloggare. Genom att skriva ärliga och detaljerade recensioner av produkter kan bloggare tjäna pengar genom att få provision eller betalt från företag. Här är några företag som erbjuder produkter för recension.

Företag Som erbjuder produkter för recension

Adtraction

Adtraction är ett affiliatenätverk där bloggare kan hitta annonser som de kan tjäna pengar på genom att skriva recensioner av produkter. Adtraction har välkända annonsörer och ett enkelt system för spårningslänkar/adlinks. Genom att använda Adtraction kan bloggare hitta produkter som passar deras nisch och tjäna pengar på sina recensioner.

Tradedoubler

Tradedoubler är ett annat affiliatenätverk som erbjuder möjligheter för bloggare att tjäna pengar på sina recensioner. Tradedoubler har ett brett utbud av annonsörer och produkter som bloggare kan välja mellan. Genom att använda Tradedoubler kan bloggare hitta produkter som passar deras nisch och få provision eller betalt för sina recensioner.

Buzzador

Buzzador är ett företag som erbjuder produkter för recension till bloggare och influencers. Genom att bli en Buzzador kan bloggare få tillgång till produkter som de kan recensera på sin blogg och i sociala medier. Buzzador erbjuder också möjligheter att delta i kampanjer och tävlingar för att tjäna mer pengar som bloggare.

Testagram

Testagram är ett annat företag som erbjuder produkter för recension till bloggare och influencers. Genom att bli en Testagram-testare kan bloggare få tillgång till produkter som de kan recensera på sin blogg och i sociala medier. Testagram erbjuder också möjligheter att delta i kampanjer och tävlingar för att tjäna mer pengar som bloggare.

Genom att använda dessa företag kan bloggare hitta produkter som passar deras nisch och tjäna pengar på sina recensioner. Det är viktigt att notera att bloggare bör skriva ärliga och detaljerade recensioner för att bygga förtroende med sina läsare och följare.

Annonsering

Bloggare kan tjäna pengar genom annonsering på sin blogg. Det finns flera företag som hjälper bloggare att tjäna pengar på annonsering.

Annonseringsnätverk för bloggare

Ett sätt för bloggare att tjäna pengar på annonsering är genom att använda annonseringsnätverk. Dessa nätverk fungerar som mellanhänder mellan annonsörer och bloggare. Annonsörer betalar för att visa annonser på bloggarens webbplats och bloggaren får en del av intäkterna.

Här är några exempel på annonseringsnätverk som kan hjälpa bloggare att tjäna pengar på annonsering:

Annonseringsnätverk Beskrivning
Google AdSense Ett av de mest populära annonseringsnätverken för bloggare. Google betalar ut pengar till bloggare för varje klick på annonserna.
MediaVine Ett annonseringsnätverk som riktar sig till bloggare med hög trafik på sin webbplats. MediaVine erbjuder högre intäkter än många andra annonseringsnätverk.
AdThrive Ett annonseringsnätverk som riktar sig till bloggare med hög trafik på sin webbplats. AdThrive erbjuder högre intäkter än många andra annonseringsnätverk.
Sovrn Ett annonseringsnätverk som erbjuder en rad olika annonseringsalternativ för bloggare. Sovrn har också en funktion som hjälper bloggare att hitta relevanta annonsörer.

Det är viktigt att välja ett annonseringsnätverk som passar din blogg och målgrupp. Bloggare bör också se till att annonserna inte stör läsarnas upplevelse av webbplatsen.

Konsulttjänster

Att arbeta som konsult är ett vanligt sätt för bloggare att tjäna pengar. Genom att erbjuda sina kunskaper och erfarenheter kan bloggare hjälpa företag med allt från marknadsföring till produktutveckling. Det finns flera företag som anlitar bloggare som konsulter.

Företag Som Anlitar Bloggare som Konsulter

1. Bloggers.se

Bloggers.se är en plattform som kopplar samman företag med bloggare. Företagen kan söka efter bloggare som har erfarenhet inom deras specifika bransch och som kan hjälpa dem med olika projekt. Bloggarna kan sedan ansöka om jobben och erbjuda sina tjänster.

3. Influencer.se

Influencer.se är en plattform som fokuserar på influencer marketing. Företag kan söka efter bloggare och andra influencers som kan hjälpa dem att marknadsföra sina produkter och tjänster. Bloggarna kan sedan ansöka om jobben och erbjuda sina tjänster.

Att arbeta som konsult kan vara ett bra sätt för bloggare att tjäna pengar. Genom att erbjuda sina kunskaper och erfarenheter kan de hjälpa företag att växa och utvecklas. Genom att använda plattformar som Bloggers.se, Blogfame och Influencer.se kan bloggare enkelt hitta jobb och erbjuda sina tjänster till företag som behöver dem.

Slutsats

Att tjäna pengar på bloggande är möjligt, men det kräver arbete och engagemang. Det finns flera företag som kan hjälpa bloggare att tjäna pengar på sin blogg. Genom att använda sig av dessa företag kan bloggare öka sin synlighet och nå ut till en större målgrupp.

Ett av de mest populära sätten att tjäna pengar på bloggande är genom annonsering. Genom att ansluta sig till annonsnätverk som Google AdSense eller Media.net kan bloggare tjäna pengar på annonser som visas på deras blogg. Det finns också företag som specialiserar sig på att matcha bloggare med annonsörer, som till exempel Blogvertise och PayPerPost.

En annan möjlighet är att bli en affiliatepartner. Genom att marknadsföra produkter från andra företag på sin blogg kan bloggare tjäna en provision på varje försäljning som genereras genom deras unika affiliate-länkar. Företag som erbjuder affiliateprogram inkluderar Amazon Associates och Commission Junction.

För de som vill sälja egna produkter eller tjänster finns det också flera alternativ. Bloggare kan använda sig av plattformar som Etsy eller Shopify för att sälja fysiska produkter, eller skapa digitala produkter som e-böcker eller onlinekurser. Det finns också företag som hjälper bloggare att skapa och sälja digitala produkter, som till exempel Teachable och Gumroad.

Sammanfattningsvis finns det flera företag som kan hjälpa bloggare att tjäna pengar på sin blogg. Genom att använda sig av annonsering, affiliateprogram eller sälja egna produkter och tjänster kan bloggare öka sin inkomst och göra sin blogg till en lönsam verksamhet. Här hittar du konst som går i stilen köpa inredning och konst online  https://konstnarsforening.se/ Föräldrar blogg hittar du här https://childrensfuncamp.se/