Skidåkning på vintern istället för att jogga

Nu funderar jag på att byta ut joggingen mot skidåkning. Det vill jag göra för att njuta av naturen, få bra träning och må bättre helt enket. Jag älskar skidåkning precis som jag alltid har älskat att jogga. Samtidigt är det ganska nytt för mig med skidåkning, jag har inte jättemycket vana av det. Då tänker jag på både utförsåkning och längdskidåkning.

Skidåkning kontra joggning

Tidigare år så har jag alltid brukat vara ute och jogga och sådant så länge det har varit sommar och vår och höst. Vintern har alltid varit en årstid då jag har valt att istället låta bli att träna. Just den här vintern så tänkte jag dock att det vore kul att testa på att börja åka skidor då det blivit för kallt och snöigt för att jogga ute i skogen. Det är förmodligen det bästa som jag har gjort för man får verkligen riktigt bra träning av detta och det är på många sätt väldigt skönt att kunna ta del av en hel del natur och liknande.

Just det där med att kunna komma ut i den svenska naturen och samtidigt ha möjlighet till att kunna ta del av stora mängder olika naturupplevelser i skog och liknande är verkligen någonting som jag uppskattar. Man kommer ju normalt sett inte ut i den svenska naturen överdrivet mycket då det är snö och vinter eftersom att det helt enkelt blir för kallt. Genom skidåkningen så har jag dock kunnat komma ut i skogen en hel del nu i vinter och man får dessutom väldigt bra träning genom detta vilket så klart är väldigt uppskattat, vilket är ju dessutom väldigt skönt att kunna ta del av!

Åka iväg på skidsemester

I framtiden ska jag författa en artikel om husvagns-semester. När jag ändå håller på… så kan jag också passa på att skriva en artikel om bilsemestrar. Jag älskar att resa! Den här gången blir det Åre, nästa gång kanske alperna eller franska Riverieran om det är sommar. I Åre finns det fantastiska skidbackar. Jag har också tänkt mig att åka på längden. Inte minst finns det utmärkta spår både i centrala Åre men också närmare norska fjällen om man åker över gränsen.

Jag måste betala en hel del saker också:

  • Atomic skidor för pisten
  • Hestra handskar
  • Liftkort från Skistar
  • SJ tågbiljetter till mig och min syster
  • Boende på Hotell Åregården som jag läst om

Det är en hel del häftiga prylar utöver det. Det mesta har jag redan som längdskidor, skidglasögon, pjäxor och så vidare. Jag fick några saker av min kompis Daniel. Det ska bli underbart att komma iväg! Vem vill inte leva livet när bara lever en gång liksom.