Melodifestivalen eller P3 guld?

Många av mina kompisar kollar på mellodifestivalen. Antingen kollar de själva eller med sin familj. Jag har alltid tyckt att “mello” har urdålig musik. Det har inte direkt blivit bättre med åren heller men ärligt talat har jag aldrig varit så förtjust i den musikstilen. Bor du under en sten och vet inte vad “mello” eller P3 Guld är? Kolla in deras sidor på SVT Play eller Sveriges Radio.

Min musiksmak

Jag lyssnar på så kallad indie. Jag lyssnar på alternativa musikgrupper som man kanske inte hör på radion. Det kan till exempel vara Portishead, Massive Attack och även klart mindre artister som Slowdive. Har du hört talats om Slowdive? Antagligen inte. Slowdive är musikgrupp från England som var påväg att stora i början av 1990-talet. Fast de la ner av någon anledning. Nu på äldre dagar har de återförenats. De är riktigt bra skulle jag vilja säga.

Musikstilen är inte särskilt vanlig. Den kallas för Shoegaze och kännetäcknas av distade gittarljud och texter med mycket självironi. Närbesläktade musikstilar är grunge som till exempel Nirvana men Shoegaze är betydligt mjukare.

Jag gillar också mer kommersiella artister. Kent har jag nämnt tidigare här i bloggen! De hade många bra låtar som till exempel Kärleken Väntar och 747. Depeche Mode är en annan favorit. Madonna gillar jag iallafall några låtar. Det finns mängder av artister där jag gillar enstaka låtar. Jag är väldigt picky, som min vännina Veronica säger. Samtidigt är jag väldigt bred. Jag samlar faktiskt också på LP-skivor. Jag har en skivspelare från det britiska Hi-Fi märket Rega. Det är synd att det inte finns fler tjejer som gillar Hi-Fi. Det ger verkligen en bättre upplevelse.

Musikgalor

Alltså, som jag kanske påpekat här så hör inte “mello” till den sorts musik jag brukar lyssna på. Man hör väl kanske någon låt när man är hos någon kompis typ eller sitter och äter någonstans. Jag åt lunch på Riche vid Stureplan för något år sedan. Ja, ni vet det kända brasseriet där många Östermalmsbor och kändisar brukar luncha. Då såg jag Jon Henrik Fjällgren klampa in. Jag hade beställt hummer med toast och majonnäs som jag nästan höll på sätta i halsen. Det var det sista stället jag trodde att jag skulle se han på. Det är nog också den enda artist som jag skulle känna igen från melodifestivalen. Det säger väl ett och annat om hur insatt jag är.

Jag föredrar P3 guldgalan om jag absolut skulle behöva välja. Jag tycker att vissa artister där är bra men ärligt talat inte allt. Det finns mycket bättre musikgalor utomlands, och framförallt mycket bättre koncerter. Det är bara så tråkigt med coronapandemin. Allt är inställt överallt. Jag längtar efter att gå på en riktigt bra koncert igen!!