Framia – Rätt ram med rätt motiv

Experimentera med dina ramar

Den där känslan av att lyckas matcha rätt bild med rätt ram, det slår mycket. Det är inte helt lätt att matcha rätt ram med rätt motiv. Framia specialiserar sig på ramar i alla storlekar och de har möjlighet att hjälpa dig att hitta rätt matchning. Framia har således ett brett utbud av snygga ramar i olika storlekar, material och nyanser. Det är lätt att bli överväldigad, men det finns tack och lov hjälp att få. 

Vi alla kan nog känna igen oss i hur svårt det är att välja rätt ram till rätt motiv. Till att börja med så är det en god idé att försöka få klart för dig exakt vad du är ute efter för stil och atmosfär. Vill du ha en stilren, modern, färgstark eller minimalistisk stil? Kanske vill du ha ett par ramar som bryter av från motivet? Framia kan hjälpa dig med att hitta rätt ram till dina motiv.

Det finns mycket du kan göra för att skapa en personlig tavelvägg. En god idé är att satsa på att blanda både stående och upphängda tavlor.

Tänk på att en snygg tavelvägg inte skapas på minuten. Att få till en trevlig och inspirerande tavelvägg kräver en lite planering. Är du osäker på hur tavlorna ska hängas upp? Då kan du ta en titt på Framias hemsida för att få inspiration. Här hittar du flera bästa tips till hur du lyckas hänga upp dina ramar på ett balanserat sätt. Framia rekommenderar att du väljer att linjera ramarna upptill eller nedtill. Att mixa brukar skapa en obalans, så det är därmed bättre att välja en stil och sedan köra på detta. Prova dig fram för att se vilken typ av linje som känns bäst. Du kan till exempel lägga upp ramarna på en plan yta och sedan testa olika linjer.