Bäst i test gräsklippare

Bäst i test gräsklippare: 10 modeller för en perfekt gräsmatta

Bäst i test gräsklippare: 10 modeller för en perfekt gräsmatta

Att klippa gräset är en nödvändig syssla för att hålla trädgården i gott skick. Men att hitta rätt gräsklippare kan vara en utmaning. Det finns flera olika typer av gräsklippare på marknaden, inklusive handdrivna, elektriska och bensindrivna.

När du väljer den bästa gräsklipparen för dina behov är det viktigt att tänka på faktorer som klippbredd, klipphöjd, klippkapacitet och ljudnivå. Om du har en stor trädgård kan en bensindriven gräsklippare vara det bästa valet, medan en mindre trädgård kan klara sig med en elektrisk eller handdriven gräsklippare.

En annan viktig faktor att tänka på är underhåll och rengöring av gräsklipparen. Vissa modeller kräver mer underhåll än andra, så det är viktigt att välja en gräsklippare som passar din livsstil och dina behov.

Vi har testat och forskat i flera olika gräsklippare för att hitta den bästa gräsklipparen för dig. Läs vidare för att se vilken gräsklippare som är vår toppval och varför den är den bästa valet för de flesta trädgårdar.

Bäst i test gräsklippare

Att hitta en gräsklippare som passar dina behov kan vara en utmaning. Det finns många olika modeller på marknaden, från manuella handklippare till robotgräsklippare som kan styras med en app. Men vilken är egentligen den bästa gräsklipparen för dig? I den här listan har vi sammanställt de bästa gräsklipparna på marknaden just nu, baserat på kundrecensioner och experttester. Oavsett om du har en stor eller liten trädgård, behöver du en gräsklippare som kan klara av att hålla gräsmattan i trim. Här är våra toppval för bästa gräsklippare.

Fiskars cylindergräsklippare

Fiskars cylindergräsklippare

Du borde köpa Fiskars cylindergräsklippare eftersom den är enkel att använda och ger en exakt och ren klippning i trädgården.

Pros

 • Tystgående och miljövänlig
 • Ergonomiskt utformat handtag med glidfri gummibeläggning för ryggvänligt, bekvämt arbete
 • Kan klippa kantnära klippning av alla slags gräsmattor med en höjd på upp till 10 cm

Cons

 • Gräsuppsamlare finns att köpa separat
 • Gräsklipparen är ganska tung
 • Höjdjusteringen kan vara lite svår att använda

Fiskars cylindergräsklippare är en tystgående och miljövänlig gräsklippare som är perfekt för sön- och helgdagar. Den har en ergonomiskt utformat handtag med glidfri gummibeläggning för ryggvänligt, bekvämt arbete. Dessutom kan den klippa kantnära klippning av alla slags gräsmattor med en höjd på upp till 10 cm.

En av de bästa funktionerna hos Fiskars cylindergräsklippare är att höjden kan ställas in i 7 steg (1,25 cm per steg). Detta gör det enkelt att anpassa klippningen till din specifika gräsmatta. Dessutom har den fyra hjul som ger optimal stabilitet även på kuperad terräng.

Fiskars cylindergräsklippare har en kontaktlös klippteknik med knivar av härdat stål och växling för mer klippkraft. Detta gör att den är en av marknadens största handdrivna gräsklippare med en klippbredd på 46 cm för effektivare arbete. Det patenterade Inertia Drive systemet för optimerad rotationshastighet av klippbladen ökar klippeffekten och kontaktlösa blad ger mer rörlighet och mindre friktion.

Slutligen är Fiskars cylindergräsklippare utmärkt säkerhet (certifikat GS) och har en fin design. Förpackningsinnehållet inkluderar 1x Fiskars StaySharp cylindergräsklippare Max (inklusive bruksanvisning och skiftnyckel för snabb montering), mått (H x L x B): 160 x 140 x 50 cm, Vikt: 23,5 kg, Färg: svart/orange/silver, 1000591.

Så om du vill ha enkel och exakt klippning i trädgården, är Fiskars cylindergräsklippare ett utmärkt val.

Makita DLM382Z Gräsklippare

Makita DLM382Z Gräsklippare

Du bör överväga att köpa Makita DLM382Z Gräsklippare eftersom den är en kraftfull och tyst gräsklippare som är idealisk för små till medelstora gräsmattor.

Fördelar

 • Rekommenderas för gräsmattor på upp till 560 kvadratmeter
 • Singelspak skär höjdjustering med 13 lägen som sträcker sig från 20 mm upp till 75 mm
 • Varningslampa för batterikapacitet, omedelbar uppstart och batteriskyddskrets

Nackdelar

 • Kan vara tung att bära runt
 • Batterierna kan ta lång tid att ladda upp
 • Mångningsdel säljs separat

Makita DLM382Z Gräsklippare är en tystgående gräsklippare som är lätt att använda. Den har en skärbredd på 38 cm och en nivå på 40 liter gräsfångkorg. Gräsklipparen har också en höjdjusterbar hölm som passar olika kroppsstorlekar.

Makita DLM382Z Gräsklippare är en idealisk gräsklippare för små till medelstora gräsmattor. Den är också utrustad med en gräsfångpåse med nivåindikator som gör det enkelt att veta när det är dags att tömma påsen.

En annan fördel med Makita DLM382Z Gräsklippare är dess singelspak skär höjdjustering med 13 lägen som sträcker sig från 20 mm upp till 75 mm. Detta gör det enkelt att justera klipphöjden efter behov.

En nackdel med Makita DLM382Z Gräsklippare är att den kan vara tung att bära runt, särskilt om du behöver klippa en stor gräsmatta. Batterierna kan också ta lång tid att ladda upp, vilket kan vara en nackdel om du behöver klippa gräsmattan snabbt. Slutligen, mångningsdel säljs separat, vilket kan vara en extra kostnad om du behöver använda den funktionen.

Sammanfattningsvis är Makita DLM382Z Gräsklippare en pålitlig och kraftfull gräsklippare som är idealisk för små till medelstora gräsmattor. Med sin singelspak skär höjdjustering, gräsfångpåse med nivåindikator och tystgående batteridrift är det en bra investering för alla som behöver en pålitlig gräsklippare.

Yard Force Gräsklippare LM C32A

Yard Force Gräsklippare LM C32A

Du borde köpa Yard Force Gräsklippare LM C32A om du vill ha en trådlös gräsklippare av hög kvalitet.

Fördelar

 • Klipper brett, vilket gör det enkelt att klippa även i trånga områden.
 • Skärhöjden kan justeras i tre lägen från 20-60 mm, vilket gör det enkelt att anpassa klippningen efter dina behov.
 • Den integrerade gräsuppsamlingspåsen rymmer en volym på ca 30 liter, vilket gör att du inte behöver tömma påsen så ofta.

Nackdelar

 • Gräsklipparen väger 8 kilogram, vilket kan vara tungt att hantera för vissa.
 • Endast en höjdjustering, vilket kan vara begränsande för vissa användare.
 • Batteritiden kan vara kort, vilket kan vara ett problem för större trädgårdar.

Yard Force Gräsklippare LM C32A är en kraftfull och pålitlig trådlös gräsklippare som är enkel att använda. Den borstlösa motorn garanterar en lång livslängd och klipper brett, vilket gör det enkelt att klippa även i trånga områden. Skärhöjden kan justeras i tre lägen från 20-60 mm, vilket gör det enkelt att anpassa klippningen efter dina behov. Den integrerade gräsuppsamlingspåsen rymmer en volym på ca 30 liter, vilket gör att du inte behöver tömma påsen så ofta. Men gräsklipparen väger 8 kilogram, vilket kan vara tungt att hantera för vissa. Endast en höjdjustering kan också vara begränsande för vissa användare. Batteritiden kan också vara kort, vilket kan vara ett problem för större trädgårdar. Sammanfattningsvis är Yard Force Gräsklippare LM C32A en utmärkt trådlös gräsklippare som är enkel att använda och ger ett bra resultat.

Bosch gräsklippare Rotak 32

Bosch gräsklippare Rotak 32

Om du har en liten eller medelstor trädgård och letar efter en pålitlig gräsklippare, så är Bosch gräsklippare Rotak 32 ett bra val. Den är lätt att använda och har en skärbredd på 32 centimeter.

Pros

 • Lättviktig och enkel att använda.
 • Perfekt för små och medelstora trädgårdar.
 • Bra värde för pengarna.

Cons

 • Inte lämplig för stora trädgårdar.
 • Ljudnivån är högre än för andra gräsklippare.
 • Kan ha svårt att klippa högt gräs.

Bosch gräsklippare Rotak 32 är en pålitlig och enkel att använda gräsklippare som är perfekt för små och medelstora trädgårdar. Den är lätt att manövrera och har en skärbredd på 32 centimeter, vilket gör att du kan klippa gräset snabbt och effektivt.

Ett av de största fördelarna med denna gräsklippare är dess lätta vikt, vilket gör den enkel att manövrera runt i trädgården. Den har även en stor uppsamlingspåse på 31 liter, vilket minskar antalet gånger du behöver tömma påsen.

En annan fördel med Bosch gräsklippare Rotak 32 är att den är prisvärd och ger bra valuta för pengarna. Du får en pålitlig och effektiv gräsklippare till ett överkomligt pris.

Det finns dock några nackdelar med denna gräsklippare. Den är inte lämplig för stora trädgårdar, då den kan ha svårt att klippa högt gräs. Ljudnivån är också högre än för andra gräsklippare, vilket kan vara irriterande för grannar eller familjemedlemmar.

Sammanfattningsvis är Bosch gräsklippare Rotak 32 ett bra val om du har en liten eller medelstor trädgård och letar efter en prisvärd och pålitlig gräsklippare.

Bosch elektrisk gräsklippare AdvancedRotak 750

Bosch elektrisk gräsklippare AdvancedRotak 750

Du borde överväga att köpa Bosch elektrisk gräsklippare AdvancedRotak 750 eftersom den ger en tyst klippning och har en enkel inställning av klipphöjden. Den har också en uppsamlare som fungerar bra och en LeafCollect-kniv som gör det enkelt att samla upp och finfördela löv.

Pros

 • Tyst klippning med upp till 75 % mindre buller och balanserad akustik tack vare ProSilence-teknik.
 • Enkel inställning av klipphöjden i 7 lägen mellan 25 och 80 mm med en enda knapptryckning.
 • Uppsamling och finfördelning av löv med LeafCollect-kniven.

Cons

 • Kan vara tung att manövrera eftersom den väger 16 kg.
 • Klippar inte lika effektivt på större ytor eftersom klippbredden är 44 cm.
 • Uppsamlaren kan behöva tömmas ofta på större ytor eftersom volymen är 50 l.

Bosch elektrisk gräsklippare AdvancedRotak 750 är en pålitlig och tyst gräsklippare med enkel inställning av klipphöjden. Den har en uppsamlare som fungerar bra och en LeafCollect-kniv som gör det enkelt att samla upp och finfördela löv. Men det kan vara tungt att manövrera den eftersom den väger 16 kg och klippar inte lika effektivt på större ytor eftersom klippbredden är 44 cm. Uppsamlaren kan också behöva tömmas ofta på större ytor eftersom volymen är 50 l.

Bosch sladdlös gräsklippare UniversalRotak 36-560

Bosch sladdlös gräsklippare UniversalRotak 36-560

Om du letar efter en tyst och sladdlös gräsklippare som ger utmärkta resultat, är Bosch sladdlös gräsklippare UniversalRotak 36-560 ett utmärkt val.

Pros

 • Tyst klippning med ProSilence-teknik
 • ErgoSlide-handtag för en hälsosam arbetsställning
 • Gräskammar för klippning nära kanter

Cons

 • Inte lämplig för stora gräsmattor
 • Batteritiden kan vara kort för större områden
 • Kan vara tung att manövrera för vissa användare

Bosch sladdlös gräsklippare UniversalRotak 36-560 ger en tyst klippning med ProSilence-teknik och balanserad akustik. ErgoSlide-handtaget kan ställas in i höjdled för att passa alla kroppsstorlekar, vilket ger en hälsosam arbetsställning och minskar belastningen på armar och rygg. Gräskamrarna på UniversalRotak 36-560 möjliggör klippning nära kanter utan att extra trimning behövs.

Klipphöjden kan enkelt ställas in i 6 lägen mellan 25 mm och 70 mm med en enda knapptryckning. Batterispänningen är 36 V och batterikapaciteten är 2 Ah, vilket gör att den är lämplig för gräsmattor upp till 560 m². Uppsamlarens volym är 40 l och arbetsbredden är 36 cm.

Bosch sladdlös gräsklippare UniversalRotak 36-560 är en utmärkt gräsklippare som ger tyst och sladdlös klippning med utmärkta resultat. Om du har en mindre eller medelstor gräsmatta och vill ha en gräsklippare som ger en hälsosam arbetsställning, är detta ett utmärkt val.

Greenworks G40LM41K2XF Batteridriven Gräsklippare

Greenworks G40LM41K2XF Batteridriven Gräsklippare

Du bör köpa denna gräsklippare om du vill ha en kraftfull och miljövänlig lösning för att klippa din gräsmatta.

Fördelar

 • Batterierna räcker upp till 500 m² vilket är tillräckligt för medelstora gräsmattor.
 • 2-i-1-funktionen gör att du kan välja mellan kompostering eller insamling av klipp.
 • Lätt att manövrera och förvara.

Nackdelar

 • Kan ta lite längre tid att klippa större gräsmattor med en mindre klippbredd.
 • Batterierna tar cirka 30 minuter att ladda vilket kan vara ett problem om du har en större gräsmatta.
 • Kan vara dyrare än andra batteridrivna gräsklippare på marknaden.

Greenworks G40LM41K2XF Batteridriven Gräsklippare är en utmärkt lösning för medelstora gräsmattor. Batterierna räcker upp till 500 m² vilket är tillräckligt för de flesta användare. 2-i-1-funktionen gör att du kan välja mellan kompostering eller insamling av klipp. Gräsklipparen är också lätt att manövrera och förvara, vilket är en stor fördel.

En nackdel med denna gräsklippare är att det kan ta lite längre tid att klippa större gräsmattor med en mindre klippbredd. Batterierna tar också cirka 30 minuter att ladda vilket kan vara ett problem om du har en större gräsmatta. Slutligen kan Greenworks G40LM41K2XF Batteridriven Gräsklippare vara dyrare än andra batteridrivna gräsklippare på marknaden.

Sammanfattningsvis är Greenworks G40LM41K2XF Batteridriven Gräsklippare en kraftfull och miljövänlig lösning för att klippa din gräsmatta. Om du har en medelstor gräsmatta och vill ha en pålitlig gräsklippare som är lätt att manövrera och förvara, kan denna gräsklippare vara ett bra val för dig.

Köpguide

När du ska köpa en gräsklippare finns det flera faktorer att ta hänsyn till för att välja den bästa produkten för dina behov. Nedan följer några faktorer att överväga:

Typ av gräsklippare

Det finns olika typer av gräsklippare att välja mellan, inklusive handhållna, självgående och åkbara modeller. Handhållna gräsklippare är lämpliga för mindre trädgårdar, medan självgående och åkbara modeller är bättre för större ytor.

Klippbredd

Klippbredden är bredden på klippningsområdet och varierar mellan olika modeller. Ju bredare klippbredd, desto snabbare kan du klippa din gräsmatta. Men om du har en mindre trädgård kan en mindre klippbredd vara tillräcklig.

Klipphöjd

Klipphöjden är avståndet mellan klippkniven och marken. Detta påverkar hur kort gräset klipps. Se till att välja en gräsklippare med justerbar klipphöjd så att du kan anpassa klippningen efter dina behov.

Drifttyp

Gräsklippare kan drivas av el, batteri eller bensin. El- och batteridrivna gräsklippare är tystare och mer miljövänliga, medan bensindrivna modeller är kraftfullare och bättre för större ytor.

Tillbehör

Vissa gräsklippare kommer med tillbehör som mulchning, uppsamling av gräsklipp och sidoutkast. Överväg vilka tillbehör som är viktiga för dig och välj en modell som har dessa funktioner.

Genom att överväga dessa faktorer kan du välja den bästa gräsklipparen för dina behov.