Bäst i test Aktivitetsmätare

Bäst i test Aktivitetsmätare: Hitta den perfekta träningspartnern

Aktivitetsmätare, även kallad aktivitetsband eller aktivitetsklocka, är en bärbar enhet som hjälper dig att mäta dina dagliga aktiviteter. Dessa enheter har blivit allt mer populära under de senaste åren, eftersom de ger användare en enkel och bekväm metod för att övervaka sin hälsa och fitness.

Beroende på modell kan en aktivitetsmätare spåra allt från antalet steg du tar till din sömnkvalitet och kaloriförbrukning. Dessa enheter är utformade för att hjälpa dig att uppnå dina hälsomål genom att ge dig en bättre förståelse för din dagliga aktivitetsnivå och hur du kan förbättra den.

När du köper en aktivitetsmätare finns det flera saker du bör tänka på. För det första är det viktigt att överväga vilka funktioner du behöver. Om du vill ha en enhet som kan spåra din sömn, bör du leta efter en modell med inbyggd sömnspårning. Om du vill ha en enhet som kan spåra din hjärtfrekvens, bör du leta efter en modell med inbyggd pulsmätare.

Andra faktorer att tänka på inkluderar batteritid, vattentålighet och användarvänlighet. När du väljer en aktivitetsmätare är det viktigt att hitta en modell som passar dina behov och livsstil.

Vi har testat och granskat ett antal olika aktivitetsmätare för att hjälpa dig att hitta den bästa modellen för dina behov. Läs vidare för att ta reda på vilken modell som är vår favorit och varför.

Bäst i test Aktivitetsmätare: Hitta den perfekta träningspartnern

Här är vår lista över de bästa aktivitetsmätarna på marknaden idag. Oavsett om du letar efter en enkel stegräknare eller en mer avancerad träningsklocka, har vi valt ut de mest pålitliga och effektiva alternativen för att hjälpa dig att nå dina hälsomål.

Garmin vívosmart 5 Vit, aktivitetsmätare, storlek S/M

Garmin vívosmart 5 Vit, aktivitetsmätare, storlek S/M

Denna aktivitetsmätare är ett utmärkt val för dig som vill ha koll på din hälsa och träning.

Fördelar

 • Mäter din hälsa dygnet runt
 • Nå dina träningsmål med hjälp av aktivitetsprofiler
 • Säkerhets- och spårningsfunktion

Nackdelar

 • Kan vara lite dyr
 • Kan vara lite stor på mindre handleder
 • Inte helt vattentät

Garmin vívosmart 5 är en smart aktivitetsmätare som ger dig information om din hälsa dygnet runt. Den har aktivitetsprofiler för bland annat promenader, löpning och yoga samt ger dig statistik på intensiva minuter, antal steg och brända kalorier med mera. Den mäter även din sömnkvalitet och ger dig insikter kring hur du kan förbättra din sömn i appen Garmin Connect.

Säkerhets- och spårningsfunktionen är också en stor fördel med Garmin vívosmart 5. Om du behöver kan du skicka din position till nödkontakter. Batteritiden är upp till 7 dagar vilket är mycket bra. Nackdelarna med denna aktivitetsmätare är att den kan vara lite dyr och att den kan vara lite stor på mindre handleder. Dessutom är den inte helt vattentät vilket kan vara en nackdel för vissa användare.

Polar Unite – Smart Fitness Klocka, Dygnet Runt Aktivitetsmätare, Sömn Registrering, Ansluten GPS, Daglig Träningsguide med Program, Återhämtning och Pulsmätare på Handleden – Svart Unite S-L Röd

Polar Unite image

Om du söker en högkvalitativ aktivitetsmätare som passar både för inomhus- och utomhusträning, kan Polar Unite vara ett bra alternativ. Här är några av dess mest relevanta för- och nackdelar:

Fördelar

 • Lång batteritid på upp till 50 timmar
 • Personliga träningspass med FitSpark
 • Sleep Plus Stages sömnregistrering för att spåra sömnen

Nackdelar

 • Ovanlig och svår att hantera armbandsdesign
 • Fungerar inte alltid bra med andra träningsplattformar som Strava eller Runkeeper
 • Sleep tracking och GPS-funktionen kan ibland vara opålitliga

Polar Unite är en klocka som är utformad för att hjälpa dig att hålla koll på din träning och hälsa dygnet runt. Med en lång batteritid, personliga träningspass och sömnregistrering kan den hjälpa dig att uppnå dina träningsmål och hålla koll på din hälsa. Det är dock viktigt att notera att armbandsdesignen kan vara svår att hantera och att GPS-funktionen och sleep tracking kan vara opålitliga. Sammanfattningsvis kan Polar Unite vara en bra investering för den som vill ha en högkvalitativ aktivitetsmätare med många funktioner.

Garmin Vivofit 4 Aktivitetsmätare

Garmin Vivofit 4 Aktivitetsmätare

Denna aktivitetsmätare är ett bra val för någon som vill hålla koll på sina dagliga steg och kaloriförbränning.

Fördelar

 • Spårar steg, avstånd och brända kalorier
 • Färgdisplay som alltid är lätt att läsa
 • Move IQ-funktion

Nackdelar

 • Kan vara svårt att ansluta till vissa smartphones
 • Inte så många avancerade funktioner som vissa andra aktivitetsmätare
 • Armbandet kan vara obekvämt att bära under längre perioder

Garmin Vivofit 4 är en pålitlig aktivitetsmätare som gör ett bra jobb med att spåra dina dagliga steg och kaloriförbränning. Det är också lätt att använda och har en färgdisplay som alltid är lätt att läsa.

En av de bästa funktionerna på Garmin Vivofit 4 är Move IQ-funktionen, som automatiskt känner av när du börjar röra på dig och börjar spåra dina steg och kaloriförbränning. Detta gör det enkelt att hålla koll på din aktivitet under hela dagen.

En annan fördel med Garmin Vivofit 4 är att den innehåller praktiska verktyg som låter dig ställa in larm, starta en nedräkningstimer m.m. Detta gör den till en mångsidig aktivitetsmätare som kan hjälpa dig att hålla koll på din dagliga rutin.

Trots dess fördelar finns det också några nackdelar med Garmin Vivofit 4. Vissa användare har haft svårt att ansluta den till sina smartphones, vilket kan vara frustrerande. Dessutom har den inte så många avancerade funktioner som vissa andra aktivitetsmätare, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.

Sammanfattningsvis är Garmin Vivofit 4 en pålitlig och användarvänlig aktivitetsmätare som är perfekt för någon som vill hålla koll på sin dagliga aktivitet. Även om den har några nackdelar är dess fördelar övervägande positiva, vilket gör den till ett bra val för de flesta användare.

HUAWEI Band 7 aktivitetsmätare – Nebulosa rosa

HUAWEI Band 7 aktivitetsmätare – Smart Band upp till 2 veckors batteritid med blodsyre och pulsmätare – Multi Sport Fitness Tracker med sömnspårning och stressmätning – Nebulosa rosa

Om du söker efter en aktivitetsmätare som kan erbjuda en mängd olika funktioner, är HUAWEI Band 7 aktivitetsmätare ett bra val. Med funktioner som SpO2 blodsyre och pulsmätare, sömnspårning, stressövervakning och 96 träningslägen, ger denna aktivitetsmätare allroundvård för din hälsa och fitness.

Fördelar

 • Tunn och lätt design med en fantastisk skärm
 • Lång batteritid för att hantera dina resor och semestrar
 • Health and Fitness Tru Series Technologies ger allroundvård för din hälsa och fitness

Nackdelar

 • Kräver tillgång till en smartphone och Bluetooth-anslutning för full funktionalitet
 • Appen kan behöva uppdateras för att fungera korrekt
 • Inte vattentät för simning eller andra vattenaktiviteter

HUAWEI Band 7 aktivitetsmätare är en utmärkt produkt för dig som söker en aktivitetsmätare med många funktioner och en lång batteritid. Skärmen är fantastisk och ger en bra överblick över dina hälsodata och träningsresultat. Det enda som kan vara en nackdel är att du behöver en smartphone och en Bluetooth-anslutning för att använda alla funktioner. Appen kan också behöva uppdateras för att fungera korrekt, men när allt fungerar som det ska är detta en utmärkt aktivitetsmätare för alla som vill ha en bra överblick över sin hälsa och fitness.

Som en bonus ger HUAWEI Band 7 aktivitetsmätare också direkt åtkomst till de viktigaste telefonfunktionerna, som inkommande samtal och meddelanden, väderprognoser och musikkontroller. Detta gör det enkelt att hålla sig uppdaterad även när du är på språng.

Garmin vívosmart 5 Svart, aktivitetsmätare, storlek S/M

Garmin vívosmart 5 Svart

Denna smarta aktivitetsmätare från Garmin är ett utmärkt val för dig som vill ha kontroll över din hälsa dygnet runt. Här är några av de mest relevanta fördelarna och nackdelarna:

Fördelar

 • Med aktivitetsprofiler för promenader, löpning, yoga och andra aktiviteter kan du enkelt nå dina träningsmål
 • Statistik över antal steg, brända kalorier och intensiva minuter ger dig en bra överblick över din träning
 • Insikter kring din sömnkvalitet hjälper dig att förbättra din sömn och återhämtning

Nackdelar

 • Priset är något högre än för andra aktivitetsmätare på marknaden
 • Touchskärmen kan upplevas som lite trög ibland
 • En del användare har rapporterat om problem med batteritiden

Garmin vívosmart 5 är en pålitlig och funktionell aktivitetsmätare som ger dig bra koll på din hälsa och träning. Den är lätt att använda och ger dig många användbara funktioner för att nå dina träningsmål. Om du är villig att betala lite extra för hög kvalitet och pålitlighet, är detta definitivt en aktivitetsmätare att överväga.

En av fördelarna med Garmin vívosmart 5 är dess säkerhets- och spårningsfunktion, som kan skicka din position till nödkontakter vid behov. Den har också upp till 7 dagars batteritid, vilket är en annan stor fördel för användare som vill ha en aktivitetsmätare som inte behöver laddas varje dag.

En annan bra funktion är aktivitetsprofilerna, som gör det enkelt att följa din träning och nå dina mål. Du kan enkelt se statistik över antal steg, intensiva minuter och brända kalorier, vilket ger dig en bra överblick över din träning.

Trots att Garmin vívosmart 5 är en högkvalitativ aktivitetsmätare, finns det också några nackdelar att tänka på. Touchskärmen kan ibland upplevas som lite trög, vilket kan vara irriterande för vissa användare. Dessutom är priset något högre än för andra aktivitetsmätare på marknaden.

Sammanfattningsvis är Garmin vívosmart 5 en pålitlig och funktionell aktivitetsmätare som ger dig bra koll på din hälsa och träning. Om du är villig att betala lite extra för hög kvalitet och pålitlighet, är detta definitivt en aktivitetsmätare att överväga.

Huawei Band 4 Pro vattentät Bluetooth fitness aktivitetsmätare med pulsmätare, sportband och pekskärm, Sakura Pink

Huawei Band 4 Pro

Om du letar efter en prisvärd aktivitetsmätare med många funktioner, är Huawei Band 4 Pro ett bra val. Det är en pålitlig produkt som ger dig viktig information om din hälsa och träningsrutin.

Fördelar

 • 2,4 cm OLED-pekskärm med justerbar skärmljusstyrka gör det enkelt att se informationen
 • TruSeen pulssystem ger kontinuerlig mätning av exakta pulsdata
 • 5 ATM vattentät upp till 50 meter djup gör det lämpligt för simning och andra vattensporter

Nackdelar

 • En del personer har rapporterat hudreaktioner på grund av materialen i armbandet
 • Det kan vara svårt att para ihop med vissa enheter på grund av Huawei och Googles pågående tvist
 • Batteritiden kan vara kortare än vad som utlovas vid tung användning

Huawei Band 4 Pro har många funktioner som kan hjälpa dig att hålla koll på din hälsa och träning. Med TruSeen pulssystemet kan du få kontinuerlig mätning av exakta pulsdata, och sömnövervakning med TruSleep-teknik ger dig information om din återhämtning. Dessutom är den vattentät upp till 50 meter djup, vilket gör den lämplig för simning och andra vattensporter. Armbandet har en justerbar skärmljusstyrka och en 2,4 cm OLED-pekskärm som gör det enkelt att se all information.

Men det finns också nackdelar med Huawei Band 4 Pro. En del personer har rapporterat hudreaktioner på grund av materialen i armbandet, så om du har känslig hud kan det vara en bra idé att välja ett annat alternativ. Dessutom kan det vara svårt att para ihop med vissa enheter på grund av Huawei och Googles pågående tvist. Slutligen kan batteritiden vara kortare än vad som utlovas vid tung användning, så du måste ladda den oftare än du kanske vill.

CareUALL Barn fitnessmätarklocka för flickor och pojkar, barn stegräknare klocka med puls sömnspårare, barn fitnessklocka aktivitetsmätare, IP68 vattentät stegräknare med kaloriräknare, blå

CareUALL Barn fitnessmätarklocka för flickor och pojkar

Denna fitnessmätarklocka är ett utmärkt val för barn som vill hålla koll på sin hälsa och fitness. Det är en pålitlig och robust enhet som kan hjälpa dig att spåra dina steg, kaloriförbränning och sömn.

Fördelar

 • Spårar steg, avstånd och kaloriförbränning för att hjälpa dig att hålla koll på din fitness
 • Kan spåra sömn för att hjälpa dig att optimera din sömnkvalitet
 • IP68 vattentät, vilket gör det till en idealisk enhet för vattenleksaktiviteter

Nackdelar

 • Det kan vara svårt att läsa skärmen i starkt solljus
 • Appen kan vara lite buggy ibland
 • Det kan ta ett tag att lära sig alla funktioner

Denna fitnessmätarklocka är en utmärkt produkt för barn som vill hålla koll på sin hälsa och fitness. Det är en robust och pålitlig enhet som kan hjälpa dig att spåra dina steg, kaloriförbränning och sömn. Dessutom är det vattentätt, vilket gör det till en idealisk enhet för vattenleksaktiviteter.

En av de största fördelarna med denna fitnessmätarklocka är att den kan spåra din sömn. Detta kan hjälpa dig att optimera din sömnkvalitet och se till att du får tillräckligt med vila varje natt. Dessutom är det enkelt att använda och har en mängd olika funktioner för att hjälpa dig att hålla koll på din hälsa och fitness.

Trots alla fördelar kan det finnas några nackdelar med denna fitnessmätarklocka. Till exempel kan det vara svårt att läsa skärmen i starkt solljus, och appen kan vara lite buggy ibland. Dessutom kan det ta ett tag att lära sig alla funktioner, men när du väl har gjort det är det enkelt att använda.

RBNANA Fitness Tracker Watch

PRODUKTBESKRIVNING Fitness Tracker Watch, aktivitetsmätare för män, kvinnor och barn, vattentät aktivitetsmätare för smartklocka med sömnskärm, stegräknare och pulsmätare, lila

Denna aktivitetsmätare är ett bra val för dig som vill ha en enkel och prisvärd träningsklocka. Den har dock sina för- och nackdelar som du bör känna till innan du bestämmer dig för att köpa.

Fördelar

 • Enkel att använda
 • Spårar aktiviteter hela dagen
 • Sömn- och pulsmätning

Nackdelar

 • Kort batteritid
 • Laddningskontakt ingår ej i paketet
 • Begränsade funktioner

Om du letar efter en grundläggande aktivitetsmätare som inte kostar för mycket, kan RBNANA Fitness Tracker Watch vara ett bra alternativ. Den är enkel att använda och kan spåra dina aktiviteter hela dagen, inklusive steg, avstånd och sömn. Dessutom kan den mäta din hjärtfrekvens och väcka dig med en tyst vibration.

Men det finns också några nackdelar att tänka på. Batteritiden är kort och du behöver köpa en laddningskontakt separat. Dessutom har den begränsade funktioner jämfört med dyrare träningsklockor på marknaden.

Sammanfattningsvis, om du letar efter en enkel och prisvärd aktivitetsmätare, kan RBNANA Fitness Tracker Watch vara ett bra alternativ för dig. Men om du vill ha mer avancerade funktioner eller längre batteritid, kan det vara värt att titta på andra alternativ på marknaden.

N3 ZELEK Smartklocka med Aktivitetsmätare

N3 ZELEK Smartklocka med Aktivitetsmätare

Denna smartklocka är ett utmärkt val för dig som vill hålla koll på din hälsa och dina träningsresultat. Den är vattentålig och har en mängd olika funktioner som gör den till en allsidig följeslagare i vardagen.

Fördelar

 • Kan spela in sportsteg, kaloriförbrukning, träningsavstånd, stegräknare
 • Stödjer dynamisk hjärtfrekvens, blodtryck, blodsyreövervakning
 • IP67 vattentät, du kan bära den i regnet, tvätta händerna

Nackdelar

 • Kan inte användas i varmvatten, dusch eller bastu. Simning är inte tillåten
 • Endast Bluetooth 4.0 Smartphone
 • Laddningstid: cirka 2 timmar standbytid: cirka 30 dagar

Denna smartklocka har en mängd olika funktioner som gör det enkelt att hålla koll på din hälsa och dina träningsresultat. Den är vattentålig och kan bäras i regn och när du tvättar händerna. Klockan kan spela in sportsteg, kaloriförbrukning, träningsavstånd och stegräknare. Den stödjer också dynamisk hjärtfrekvens, blodtryck och blodsyreövervakning. Men den kan inte användas i varmvatten, dusch eller bastu och simning är inte tillåten. Laddningstiden är cirka 2 timmar och standbytiden är cirka 30 dagar.

Fitonme Smartklocka för kvinnor

Fitonme Smartklocka för kvinnor

Du bör köpa Fitonme Smartklocka för kvinnor om du vill ha en smartklocka som har många användbara funktioner, inklusive stegräknare, kaloriräknare, sömnskärm, blodtrycksmätare, pulsmätare, väckarklocka, IP67 vattentät, fjärrstyrd kamera, stoppur, påminnelse om stillasittande, musikkontroll och mycket mer. Det är en bra klocka som fungerar för både Android och iOS-enheter.

Fördelar

 • Fitonme Smartklocka är enkel att använda och har en användarvänlig gränssnitt.
 • Det finns många användbara funktioner som hjälper dig att hålla koll på din hälsa och din träning.
 • Det är en snygg klocka som ser bra ut på handleden och har en fyrkantig fullfärgsskärm.

Nackdelar

 • Fitonme Smartklocka är inte den mest avancerade smartklockan på marknaden.
 • Det kan ta lite tid att lära sig alla funktioner och hur man använder dem.
 • Det finns inget stöd för tredjepartsappar.

Fitonme Smartklocka är en bra klocka som fungerar för både Android och iOS-enheter. Det har många användbara funktioner som hjälper dig att hålla koll på din hälsa och din träning. Det är en snygg klocka som ser bra ut på handleden och har en fyrkantig fullfärgsskärm. Det är enkel att använda och har en användarvänlig gränssnitt. Men det är inte den mest avancerade smartklockan på marknaden, och det kan ta lite tid att lära sig alla funktioner och hur man använder dem. Det finns inget stöd för tredjepartsappar.

Garmin vívosmart 5 Svart, aktivitetsmätare, storlek L

Garmin vívosmart 5 Svart, aktivitetsmätare, storlek L

Om du vill ha en pålitlig aktivitetsmätare med många funktioner så är Garmin vívosmart 5 ett bra val.

Fördelar

 • Mäter din hälsa dygnet runt
 • Nå dina träningsmål med hjälp av aktivitetsprofiler
 • Säkerhets- och spårningsfunktion

Nackdelar

 • Kort batteritid
 • Storlek på enheten kan vara för stor för vissa användare
 • Priset kan vara högt för vissa användare

Garmin vívosmart 5 är en smart aktivitetsmätare som mäter din hälsa dygnet runt. Du kan enkelt nå dina träningsmål med hjälp av aktivitetsprofiler för bland annat promenader, löpning och yoga samt få statistik på intensiva minuter, antal steg och brända kalorier med mer. Vívosmart 5 mäter din sömnkvalitet och du får insikter kring hur du kan förbättra din sömn i appen Garmin Connect. Säkerhets- och spårningsfunktionen kan skicka din position till nödkontakter vid behov. Aktivitetsmätaren har upp till 7 dagars batteritid, men detta kan variera beroende på användning.

Enheten är avlång i formen och har en skärmstorlek på 0,84 tum. Den är tillgänglig i svart färg och har en sportig stil. Garmin vívosmart 5 är lämplig för teknikintresserade i alla åldrar och kan användas för promenader, löpning, yoga, pilates och simning.

Om du letar efter en pålitlig aktivitetsmätare med många funktioner så kan Garmin vívosmart 5 vara ett bra val. Det är dock viktigt att notera att enheten kan vara för stor för vissa användare och att priset kan vara högt för vissa användare. Batteritiden kan också vara kort beroende på användning.

Köpguide

När du ska köpa en aktivitetsmätare finns det flera faktorer att tänka på för att hitta den bästa produkten för dig. Här är några saker att tänka på:

Funktioner

En aktivitetsmätare kan ha en mängd olika funktioner, så det är viktigt att tänka på vad du vill ha ut av din mätare. Vill du ha en enkel mätare som bara räknar steg, eller vill du ha en mer avancerad mätare som kan mäta sömn, puls och kaloriförbrukning? Tänk också på vilken typ av träning du gör och om mätaren har funktioner som är relevanta för din träning.

Komfort

Din aktivitetsmätare kommer att bäras hela dagen, så det är viktigt att den är bekväm att bära. Tänk på storleken och vikten på mätaren och om du vill ha en mätare som du kan bära på handleden, i fickan eller runt halsen. Tänk också på vilket material mätaren är gjord av och om det är lätt att rengöra.

Anslutningsmöjligheter

De flesta aktivitetsmätare kan anslutas till en app eller dator för att du ska kunna se din aktivitet över tid. Tänk på vilken typ av anslutningsmöjligheter mätaren har och om den är kompatibel med din smartphone eller dator. Tänk också på om du vill kunna dela din aktivitet med andra eller om du vill hålla den privat.

Batteritid

Batteritiden på din aktivitetsmätare är viktig eftersom du inte vill att den ska dö mitt i dagen. Tänk på hur länge du vill att batteriet ska hålla och om du vill kunna ladda mätaren snabbt och enkelt.

Funktioner Komfort Anslutningsmöjligheter Batteritid
Stegräkning, sömn, puls, kaloriförbrukning Storlek, vikt, material App, dator, delning Längd, laddning