Bäst i test vinylspelare

Bäst i test vinylspelare: För högsta ljudkvalitet och upplevelse

Bäst i test vinylspelare: För högsta ljudkvalitet och upplevelse

Vinylskivor har återigen blivit populära under de senaste åren, och med det har även intresset för vinylspelare ökat. En vinylspelare är en investering som kan ge en rikare och mer autentisk ljudupplevelse än vad digitala format kan erbjuda. Men att välja rätt vinylspelare kan vara en utmaning. Det finns många olika modeller på marknaden, med olika priser och funktioner.

När du letar efter den bästa vinylspelaren bör du tänka på flera faktorer. En viktig faktor är ljudkvaliteten, som beror på spelarens konstruktion och komponenter. En annan faktor är användarvänligheten, som kan påverkas av faktorer som installation och justering av nålen. Viktiga faktorer att överväga inkluderar även pris, design och funktionalitet.

För att hjälpa dig att hitta den bästa vinylspelaren på marknaden har vi testat och granskat flera olika modeller. Vi har tittat på allt från budgetalternativ till premiummodeller och har utvärderat varje spelare utifrån dess ljudkvalitet, användarvänlighet och övergripande prestanda. Efter våra tester har vi sammanställt en lista över de bästa vinylspelarna på marknaden.

Oavsett om du är en erfaren musikentusiast eller en nybörjare på vinylspelare, kan vår lista hjälpa dig att hitta den perfekta spelaren för dina behov. Låt oss ta en titt på våra rekommendationer.

Bäst i test vinylspelare

Vinylskivor har blivit allt populärare igen, och det är inte svårt att förstå varför. Att lyssna på musik från en vinylskiva ger en unik känsla som inte kan återskapas med digitala ljudformat. För att få ut det mesta av din vinylsamling behöver du dock en bra vinylspelare. Här nedanför hittar du vår lista över de bästa vinylspelarna på marknaden just nu. Vi har noga utvärderat varje produkt för att säkerställa att du får den bästa möjliga ljudkvaliteten och prestandan när du spelar dina favoritvinylskivor.

ION Audio Luxe LP – Vinylspelare med Bluetooth och högtalare, USB-konvertering, skivtallrik i fullstorlek, auto-stopp, hörlursutgång, Espresso Luxe LP – espresso

ION Audio Luxe LP – Vinylspelare med Bluetooth och högtalare, USB-konvertering, skivtallrik i fullstorlek, auto-stopp, hörlursutgång, Espresso Luxe LP - espresso

Om du vill ha en vinylspelare som ger ett varmt och luxuöst ljud, så är ION Audio Luxe LP en bra val.

Fördelar

 • Inbyggda stereohögtalare ger ett rumsfyllande ljud.
 • Skivtallrik i fullstorlek ger ett komplett LP-stöd för bästa möjliga ljud.
 • USB-konvertering gör det enkelt att bevara dina vinylskivor i gott skick och omvandla dina favoritlåtar till digitala filer.

Nackdelar

 • Det kan vara svårt att ansluta till ett externt ljudsystem.
 • Det kan behövas en förstärkare för att få ut det bästa ljudet.
 • Det kan vara svårt att få till en perfekt balans på tonarmen.

ION Audio Luxe LP är en stilfull vinylspelare som passar in i alla hem. Den är enkel att använda och har en tidlös design som gör att den inte kommer att se föråldrad ut om några år. Med en skivtallrik i fullstorlek och inbyggda högtalare ger den ett varmt och luxuöst ljud som verkligen låter vinylskivan komma till sin rätt.

En av de största fördelarna med ION Audio Luxe LP är dess USB-konvertering. Detta gör det enkelt att bevara dina vinylskivor i gott skick och omvandla dina favoritlåtar till digitala filer. Detta är perfekt om du vill lyssna på din vinylsamling på din dator eller mobila enhet.

När det gäller nackdelar kan det vara svårt att ansluta till ett externt ljudsystem. Detta beror på att den endast har RCA-utgångar och inte har någon optisk eller koaxial utgång. Det kan också behövas en förstärkare för att få ut det bästa ljudet från högtalarna. Slutligen kan det vara svårt att få till en perfekt balans på tonarmen, vilket kan påverka ljudkvaliteten.

Sammanfattningsvis är ION Audio Luxe LP en utmärkt vinylspelare för den som vill ha ett varmt och luxuöst ljud. Med inbyggda högtalare, skivtallrik i fullstorlek och USB-konvertering är den enkel att använda och ger ett rumsfyllande ljud. Om du letar efter en stilfull vinylspelare som passar in i alla hem, så är ION Audio Luxe LP ett bra val.

ION Audio Max LP – Vinylspelare med inbyggda högtalare, USB-utgång för konvertering och tre uppspelningshastigheter – Naturträ yta Brun

ION Audio Max LP – Vinylspelare med inbyggda högtalare, USB-utgång för konvertering och tre uppspelningshastigheter – Naturträ yta Brun

Du borde köpa ION Audio Max LP om du vill ha en prisvärd vinylspelare med inbyggda högtalare som låter bra och har en snygg design.

Fördelar

 • Inbyggda högtalare ger bra ljudkvalitet utan att behöva köpa extra högtalare.
 • Möjlighet att spela upp vinylskivor i tre olika hastigheter.
 • USB-utgång för enkel konvertering av dina vinylskivor till digitala filer.

Nackdelar

 • Ljudkvaliteten kan inte jämföras med dyrare vinylspelare och externa högtalare.
 • Vissa användare har upplevt problem med att konvertera vinylskivor till digitala filer.
 • Vissa användare har upplevt problem med att hörlursuttaget inte fungerar som det ska.

ION Audio Max LP är en prisvärd vinylspelare med en snygg design som passar in i de flesta hem. De inbyggda högtalarna ger en bra ljudkvalitet utan att behöva köpa extra högtalare. Det finns möjlighet att spela upp vinylskivor i tre olika hastigheter vilket gör att du kan spela upp alla skivor i din samling. USB-utgången gör det enkelt att konvertera dina vinylskivor till digitala filer.

Tyvärr kan ljudkvaliteten inte jämföras med dyrare vinylspelare och externa högtalare. Vissa användare har också upplevt problem med att konvertera vinylskivor till digitala filer. Det finns också några användare som har upplevt problem med hörlursuttaget som inte fungerar som det ska.

Sammanfattningsvis är ION Audio Max LP en bra vinylspelare för dig som vill ha en prisvärd lösning med inbyggda högtalare och möjlighet att konvertera dina vinylskivor till digitala filer. Men om du är en audiofil som kräver hög ljudkvalitet och vill ha möjlighet att ansluta externa högtalare kanske du vill överväga en dyrare modell.

PRIXTON – VC400 vintage vinylskivspelare

PRIXTON - VC400 vintage vinylskivspelare

Om du letar efter en prisvärd vinylspelare som är bärbar och har flera funktioner, kan PRIXTON – VC400 vara det perfekta valet för dig.

Pros

 • Vinylspelare och vinylomvandlare till WAV för att digitalisera din favoritmusik.
 • Bluetooth-skivspelare med 2 3 W högtalare, RCA-utgång, USB-port och hörlurar/Line-In.
 • Vintage skivspelare med en hastighet på 33,3/45/78 varv/min.

Cons

 • Låg ljudkvalitet.
 • Känslig för skakningar och vibrationer.
 • Inte lämplig för professionell användning.

PRIXTON – VC400 är en vintage vinylspelare med en unik design som passar perfekt för dig som vill ha en bärbar spelare som kan spela dina favoritvinylskivor och digitalisera dem till WAV-format. Du kan också lyssna på musik från enheten via Bluetooth och använda dess cinch-utgång, USB-port och hörlurar/linjeingång.

En av de största fördelarna med PRIXTON – VC400 är dess bärbara design som gör det enkelt att ta med sig vart du än går. Det är också enkel att använda och har en hastighet på 33,3/45/78 varv/min. Det betyder att du kan spela alla dina favoritvinylskivor utan problem.

En annan fördel med PRIXTON – VC400 är dess inbyggda högtalare som ger ett kraftfullt ljud. Men tyvärr är ljudkvaliteten inte så hög som man skulle önska, vilket kan vara en nackdel om du är en audiofil som vill ha högkvalitativt ljud.

En annan nackdel med PRIXTON – VC400 är att den är känslig för skakningar och vibrationer. Detta kan påverka ljudkvaliteten och göra det svårt att spela vinylskivor på en ojämn yta.

Sammanfattningsvis, om du letar efter en prisvärd vinylspelare som är bärbar och har flera funktioner, kan PRIXTON – VC400 vara det perfekta valet för dig. Men om du är en audiofil som är mycket kräsen med ljudkvaliteten, kan det vara bättre att investera i en högre kvalitetsspelare.

Denver VPL-120BLACK Skivspelare, Svart

Denver VPL-120BLACK Skivspelare, Svart

Du bör överväga att köpa Denver VPL-120BLACK Skivspelare, Svart om du letar efter en prisvärd produkt som ger dig möjlighet att spela upp dina favoritvinylskivor och spela in dem på din dator.

Fördelar

 • Inbyggda högtalare och phono-anslutning på baksidan för anslutning till musiksystem ger dig flexibilitet i hur du vill lyssna på din musik.
 • Kan spela upp 331/3rpm, 45rpm eller 78rpm vinylskivor vilket gör att du kan spela upp nästan alla skivor.
 • USB skivspelare med PC-inspelningsprogram ingår vilket gör att du kan spela in dina vinylskivor på din dator och spara dem för framtida lyssning.

Nackdelar

 • Ljudkvaliteten kan vara något begränsad om du använder de inbyggda högtalarna, men du kan enkelt ansluta den till ditt musiksystem för bättre ljud.
 • Armen är lätt och saknar vikt vilket kan göra att vinylskivan hoppar ibland.
 • Vissa kunder har rapporterat att ljudet kan bli något för högt vid högsta volymen.

Denver VPL-120BLACK Skivspelare, Svart är en prisvärd produkt som ger dig möjlighet att spela upp dina vinylskivor och spela in dem på din dator. Med inbyggda högtalare och phono-anslutning på baksidan kan du lyssna på din musik på flera olika sätt. Du kan spela upp nästan alla vinylskivor tack vare dess förmåga att spela upp 331/3rpm, 45rpm eller 78rpm. Det medföljande PC-inspelningsprogrammet och USB-kabeln gör det enkelt att spela in dina vinylskivor på din dator och spara dem för framtida lyssning.

En av nackdelarna med Denver VPL-120BLACK Skivspelare, Svart är att ljudkvaliteten kan vara något begränsad om du använder de inbyggda högtalarna. Men du kan enkelt ansluta den till ditt musiksystem för bättre ljud. En annan nackdel är att armen är lätt och saknar vikt vilket kan göra att vinylskivan hoppar ibland. Slutligen har vissa kunder rapporterat att ljudet kan bli något för högt vid högsta volymen.

Sammanfattningsvis är Denver VPL-120BLACK Skivspelare, Svart en prisvärd produkt som ger dig möjlighet att spela upp dina vinylskivor och spela in dem på din dator. Om du letar efter en enkel och prisvärd skivspelare är detta en produkt som du bör överväga.

Fenton RP165 skivspelare

Fenton RP165 skivspelare

Om du letar efter en retro vinylspelare med Bluetooth och högtalare, kan Fenton RP165 skivspelare vara ett bra val för dig.

Fördelar

 • Designad för att vara en modern version av en klassisk vinylspelare.
 • Bluetooth-funktionalitet gör det enkelt att spela musik från din smartphone.
 • Inbyggd 100 watt förstärkare ger en hög ljudkvalitet.

Nackdelar

 • Ljudkvaliteten kan vara tunn och sakna bas.
 • Priset kan vara högre än för andra liknande vinylspelare.
 • Vissa kunder har rapporterat problem med att den inte spelar alla typer av vinylskivor.

Fenton RP165 skivspelare är en retro vinylspelare med en modern touch. Den har en Bluetooth-funktionalitet som gör det enkelt att spela musik från din smartphone eller surfplatta. Det finns också en inbyggd 100 watt förstärkare som ger en hög ljudkvalitet. Den är också utformad för att se ut som en modern version av en klassisk vinylspelare, vilket gör den till en fin inredningsdetalj.

En av nackdelarna med denna vinylspelare är att ljudkvaliteten kan vara tunn och sakna bas. Priset kan också vara högre än för andra liknande vinylspelare. Vissa kunder har också rapporterat problem med att den inte spelar alla typer av vinylskivor.

Sammanfattningsvis kan Fenton RP165 skivspelare vara ett bra val för dig som letar efter en modern version av en klassisk vinylspelare med Bluetooth-funktionalitet. Det är dock viktigt att notera att ljudkvaliteten kan vara tunn och att priset kan vara högre än för andra liknande vinylspelare.

Victrola Pro USB vridbar vinyl till MP3-inspelning

Victrola Pro USB vridbar vinyl till MP3-inspelning

Om du är en ljudentusiast och vill ha en skivspelare som ger dig en autentisk upplevelse av musiken, är Victrola Pro USB vridbar vinyl till MP3-inspelning ett bra val. Med den här skivspelaren kan du spela dina favoritvinylskivor och spela in dem i MP3-format med hjälp av en dator.

Pros

 • Förstklassig 2-hastighets-skivspelare för DJ- eller ljudfans
 • Trådlös Bluetooth-strömning via dina favoritBluetooth-högtalare eller hörlurar
 • Rörlig magnetisk pickup med diamantspetsnål

Cons

 • Ljudkvaliteten är inte så hög som på andra skivspelare i samma prisklass
 • Inbyggd högtalare är inte så kraftfull
 • Installationen kan vara lite krånglig för nybörjare

Victrola Pro USB vridbar vinyl till MP3-inspelning är en 2-hastighets-skivspelare som ger dig en högkvalitativ ljudupplevelse. Den har en rörlig magnetisk pickup med diamantspetsnål som ger dig tydliga detaljer i musiken. Skivspelaren har också en inbyggd förförstärkare och RCA-utgångar som gör det enkelt att ansluta skivspelaren till din hemstereo.

En annan fördel med Victrola Pro USB vridbar vinyl till MP3-inspelning är att den har trådlös Bluetooth-strömning, vilket gör det möjligt att ansluta skivspelaren till dina favoritBluetooth-högtalare eller hörlurar. Detta ger dig möjlighet att lyssna på musiken på ett sätt som passar dig bäst.

Men det finns också några nackdelar med Victrola Pro USB vridbar vinyl till MP3-inspelning. Ljudkvaliteten är inte så hög som på andra skivspelare i samma prisklass, och den inbyggda högtalaren är inte så kraftfull. Installationen kan också vara lite krånglig för nybörjare.

Sammanfattningsvis är Victrola Pro USB vridbar vinyl till MP3-inspelning en bra skivspelare för ljudentusiaster som vill ha en autentisk upplevelse av musiken. Det har några nackdelar, men det är fortfarande ett bra val för dem som vill spela in sina favoritvinylskivor i MP3-format.

Victrola Eastwood Dual Bluetooth Turntable

Victrola Eastwood Dual Bluetooth Turntable

Du kommer att älska att ha Victrola Eastwood Dual Bluetooth Turntable i ditt hem om du vill ha en vintage vinylspelare med moderna funktioner.

Fördelar

 • Du kan enkelt ansluta enheter via ut- och ingångar och strömma från din smarta enhet eller spela dina skivor via en extern Bluetooth-högtalare för ultimat kontroll av din streaming.
 • Audio Technica-kassetten visar utmärkt ljudkvalitet tack vare sin rörliga magnetiska AT-3600LA-patron, denna vintage vinylspelare är utformad för att eliminera hoppning och skydda din vinylspelare från brusförvrängning.
 • Denna eleganta, hållbara Bluetooth-skivspelare visar upp 3 olika hastigheter (33 1/3, 45 och 78 varv/min) så den är redan skräddarsydd för din tidlösa samling för att skapa musikminnen under en livstid.

Nackdelar

 • Det finns inbyggda högtalare, men de ger inte den bästa ljudkvaliteten. Du kan dock ansluta hörlurar eller en extern högtalare för att förbättra ljudet.
 • Det kan ta lite tid att ställa in och kalibrera din vinylspelare för att få det perfekta ljudet och den bästa prestandan.
 • Om du är en seriös vinylsamlingare kan denna vinylspelare inte vara tillräckligt högpresterande för att tillfredsställa dina behov.

Victrola Eastwood Dual Bluetooth Turntable är en elegant och hållbar Bluetooth-skivspelare som är perfekt för alla som vill ha en vintage vinylspelare med moderna funktioner. Du kan enkelt ansluta enheter via ut- och ingångar och strömma från din smarta enhet eller spela dina skivor via en extern Bluetooth-högtalare för ultimat kontroll av din streaming. Audio Technica-kassetten visar utmärkt ljudkvalitet tack vare sin rörliga magnetiska AT-3600LA-patron, denna vintage vinylspelare är utformad för att eliminera hoppning och skydda din vinylspelare från brusförvrängning. Victrola Eastwood Dual Bluetooth Turntable visar upp 3 olika hastigheter (33 1/3, 45 och 78 varv/min) så den är redan skräddarsydd för din tidlösa samling för att skapa musikminnen under en livstid.

Trots att det finns inbyggda högtalare som ger ljud, är ljudkvaliteten inte den bästa. Du kan dock ansluta hörlurar eller en extern högtalare för att förbättra ljudet. Det kan också ta lite tid att ställa in och kalibrera din vinylspelare för att få det perfekta ljudet och den bästa prestandan. Om du är en seriös vinylsamlingare kan denna vinylspelare inte vara tillräckligt högpresterande för att tillfredsställa dina behov.

Sammanfattningsvis är Victrola Eastwood Dual Bluetooth Turntable en fantastisk vinylspelare med moderna funktioner. Detta är en bra produkt för någon som vill ha en vintage vinylspelare med moderna funktioner.

Denver MCR-50 Vinylspelare

Denver MCR-50 Vinylspelare

Om du letar efter en vinylspelare som är enkel att använda och har en modern design, så kan Denver MCR-50 vara ett bra val för dig.

Fördelar

 • Kommer i en säker förpackning
 • Ergonomisk och lätt att använda
 • Kompakt och tar upp minimalt med utrymme

Nackdelar

 • Inbyggda högtalare ger inte den bästa ljudkvaliteten
 • Kräver externa högtalare för bättre ljud
 • Inga avancerade funktioner som pitch control eller USB-ripping

Denver MCR-50 är en vinylspelare som är lätt att använda och har en modern design som passar in i de flesta hem. Den kommer i en säker förpackning och är ergonomiskt utformad för enkel användning. Dessutom är den kompakt och tar upp minimalt med utrymme, vilket gör den till en bra val för mindre hem eller lägenheter.

En nackdel med Denver MCR-50 är att dess inbyggda högtalare inte ger den bästa ljudkvaliteten. För att få bättre ljudkvalitet kräver det externa högtalare. Dessutom saknar den avancerade funktioner som pitch control eller USB-ripping, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.

Sammanfattningsvis, om du letar efter en enkel och modern vinylspelare som är lätt att använda och tar upp minimalt med utrymme, så kan Denver MCR-50 vara ett bra val för dig. Men om du vill ha högre ljudkvalitet eller avancerade funktioner, så kanske du vill titta på andra alternativ.

Köpguide

Att välja den bästa vinylspelaren kan vara en utmaning. Det finns många faktorer att ta hänsyn till för att hitta den som passar dig bäst. Här är några faktorer att tänka på när du väljer en vinylspelare:

Plattformen

En vinylspelares plattform är där skivan placeras och snurras. Det finns två huvudtyper av plattformar: remdriven och direktdriven. Remdrivna spelare är billigare men kan ha problem med hastighetsvariationer. Direktdrivna spelare är mer pålitliga men är vanligtvis dyrare.

Tonarmen

Tonarmen är den delen av vinylspelaren som håller nålen och rör sig över skivan. En högkvalitativ tonarm kan förbättra ljudkvaliteten avsevärt. Titta efter en tonarm som är justerbar och kan anpassas till olika skivor.

Nålen

Nålen är en av de viktigaste delarna av en vinylspelare. Det är den som läser av skivan och om den är av hög kvalitet kan den förbättra ljudkvaliteten avsevärt. Det finns olika typer av nålar, inklusive elliptiska och koniska nålar. En elliptisk nål ger bättre ljudkvalitet men kan vara dyrare.

Anslutningar

Tänk på vilken typ av anslutningar som krävs för att ansluta din vinylspelare till ditt ljudsystem. De vanligaste anslutningarna är RCA och USB. RCA-anslutningar är vanligtvis mer pålitliga men USB-anslutningar kan vara användbara om du vill spela in dina vinylskivor på din dator.

Övriga funktioner

Andra funktioner att tänka på inkluderar automatisk avstängning, hastighetskontroll och inbyggd förstärkare. Dessa funktioner kan göra det lättare och mer bekvämt att använda din vinylspelare.

Att välja den bästa vinylspelaren för dig kan vara en utmaning, men genom att tänka på dessa faktorer kan du hitta en som passar dina behov och budget.