Bäst i test hantlar

Bäst i test hantlar för effektiv styrketräning

Bäst i test hantlar för effektiv styrketräning

Hantlar är en av de mest grundläggande träningsredskapen som finns. De är perfekta för att träna upp styrka och muskelmassa. Men med så många olika varianter att välja mellan kan det vara svårt att veta vilka man ska köpa. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på “bäst i test hantlar” och ge dig all information du behöver för att göra ett smart köp.

När du köper hantlar är det viktigt att tänka på flera faktorer. Den första är vikten. Du vill ha hantlar som är tillräckligt tunga för att utmana dina muskler, men inte så tunga att du inte kan hantera dem. Den andra faktorn att tänka på är materialet. Hantlar kan tillverkas av allt från plast till gjutjärn. Gjutjärnshantlar är vanligtvis mer hållbara och ger en bättre känsla än plasthantlar.

Vi har testat flera olika “bäst i test hantlar” för att hitta de som ger bäst valuta för pengarna. Vi har tittat på faktorer som vikt, material, ergonomi och pris för att hitta de hantlar som passar de flesta träningsbehov. Så om du letar efter hantlar som kan hjälpa dig att nå dina träningsmål, har du kommit till rätt ställe.

Bäst i test hantlar

Hantlar är en av de mest mångsidiga träningsredskapen som finns. De är lätta att använda, tar upp minimalt med utrymme och kan användas för att träna hela kroppen. Vi har sammanställt en lista över de bästa hantlarna på marknaden för att hjälpa dig hitta de perfekta hantlarna för din träning. Nedan hittar du våra rekommendationer för bäst i test hantlar.

JIM Fitness Par hantlar 2×10 kg Behåla

JIM Fitness Par hantlar 2x10 kg Behåla

Vi rekommenderar starkt JIM Fitness hantlar för alla som vill ha högkvalitativa hantlar till ett överkomligt pris.

Fördelar

 • Tillverkade av högkvalitativt gummi och en solid gjutjärnskärna
 • Ergonomiskt utformade handtag för ett bekvämt grepp
 • Hexagonformad kant förhindrar rullning och eventuella skador på golvet

Nackdelar

 • Endast tillgängliga i ljusblå färg
 • Kan vara tunga för nybörjare
 • Vissa recensioner nämner problem med produktkvalitet

JIM Fitness hantlar är tillverkade av högkvalitativt gummi och har en solid gjutjärnskärna, vilket gör dem robusta och lämpliga för alla typer av träningspass. Vi uppskattade särskilt de ergonomiskt utformade handtagen, som ger ett bekvämt grepp och minskar risken för skador på händerna. Den hexagonformade kanten gör det också enkelt att placera hantlarna på marken utan att oroa dig för att de rullar iväg eller orsakar skador.

En av nackdelarna med dessa hantlar är att de endast är tillgängliga i ljusblå färg, vilket kanske inte passar alla smaker. Dessutom kan de vara tunga för nybörjare, så det kan vara bäst att börja med lättare vikter om du är ny på styrketräning. Slutligen, medan de flesta recensioner är positiva, finns det några som nämner problem med produktkvalitet, så det kan vara värt att överväga detta innan du köper.

Sammanfattningsvis, om du letar efter högkvalitativa hantlar till ett överkomligt pris, är JIM Fitness hantlar ett utmärkt val. De är robusta, bekväma att använda och har en hexagonformad kant för att förhindra skador på golvet. Men om du är ny på styrketräning, eller om du är känslig för färg, kanske du vill överväga andra alternativ.

KG Physio Hantlar set med 2 vikter (säljs som par) A3-affisch

KG Physio Hantlar

Vi rekommenderar starkt KG Physio Hantlar set med 2 vikter för alla som vill ta sin hemträning till nästa nivå.

Pros

 • Snabb och enkel justering av vikterna från 1-10 kg.
 • Anti-roll-teknologi som gör att hantlarna inte rullar iväg.
 • Högkvalitativt neoprenbeläggning som gör hantlarna kemiskt luktfria och svettresistenta.

Cons

 • Inte lämpliga för tunga lyft.
 • Kan vara för små för personer med större händer.
 • Affischen med övningar är dubbelsidig, vilket kan vara förvirrande.

KG Physio Hantlar är perfekta för alla som vill träna hemma och inte vill ha en stor uppsättning vikter som tar upp mycket utrymme. Det är lätt att justera vikterna och de tar minimalt med utrymme när de förvaras. Anti-roll-teknologin gör att hantlarna inte rullar iväg, vilket gör dem enkla att lagra var som helst i hemmet.

Högkvalitativt neoprenbeläggning gör hantlarna kemiskt luktfria och svettresistenta, vilket innebär att de är lätta att rengöra och hålla fräscha. Det enda negativa är att hantlarna inte är lämpliga för tunga lyft, men de är perfekta för lättare övningar.

Affischen med övningar är en fantastisk bonus, men det kan vara förvirrande att den är dubbelsidig. Sammanfattningsvis är KG Physio Hantlar ett utmärkt val för alla som vill träna hemma och inte vill ha en stor uppsättning vikter.

COSTWAY 2-i-1 hantelset

COSTWAY 2-i-1 hantelset

Vi rekommenderar att du inte köper COSTWAY 2-i-1 hantelset.

Fördelar

 • Krompläterad och räfflad hantelstång av robust plast är rostfri och garanterar en lång livslängd samtidigt som den skapar hög belastning.
 • Hantelsetet består av 2 hantelstänger och 16 hantelskivor. Tack vare ett anslutningslås kan du använda de två stängerna individuellt eller kombination. Både som hantel och skivstång fungerar den perfekt.
 • Alla hantelskivorna är präglade av sammankopplade profiler/tråg, så att dessa skivor passar perfekt med varandra, dessutom säkerställer skruvlocken/stjärnförslutningarna att skivorna är fasta och säkra.

Nackdelar

 • Skivorna är gjorda av plast och kan därför vara mindre hållbara än andra material.
 • Det finns rapporter om att skruvlocken/stjärnförslutningarna inte fungerar ordentligt och att skivorna kan bli lösa under användning.
 • Hantelstången kan vara instabil och kan röra sig under användning.

COSTWAY 2-i-1 hantelset är ett prisvärt alternativ för hemmaträning, men det finns flera nackdelar som du bör tänka på innan du köper det. Skivorna är gjorda av plast och kan därför vara mindre hållbara än andra material. Det finns också rapporter om att skruvlocken/stjärnförslutningarna inte fungerar ordentligt och att skivorna kan bli lösa under användning. Hantelstången kan också vara instabil och kan röra sig under användning, vilket kan göra det svårt att utföra vissa övningar. Sammanfattningsvis rekommenderar vi att du tittar på andra alternativ innan du köper COSTWAY 2-i-1 hantelset.

SONGMICS Hantlar

SONGMICS Hantlar

Vi rekommenderar starkt SONGMICS Hantlar för alla som letar efter högkvalitativa vikter för träning hemma eller på gymmet.

Fördelar

 • Anpassningsbar: SONGMICS Hantlar har olika skivor som gör det möjligt att anpassa vikterna till din träningsintensitet genom att helt enkelt kombinera dem.
 • Halkfria händer: De robusta stängerna med halkfri ribb på ytan ger ett säkert och bekvämt grepp; de 4 stjärniga stängningarna förhindrar att viktskivorna skramlar irriterande.
 • Hög kvalitet: Hantlarna är tillverkade av robust gjutjärn med en pulverlackerad yta, galvaniserade stänger och stjärnfästen av järn, vilket garanterar en lång livslängd.

Nackdelar

 • Smörjning krävs: Innan du använder hantlarna ska du smörja ytan med en rostskyddande olja.
 • Inte för höga platser: Av säkerhetsskäl får du inte förvara hantlarna på höga platser där de kan rulla av.
 • Ej för barn: Låt inte barn leka med hantlarna.

SONGMICS Hantlar är en perfekt produkt för alla som vill träna hemma eller på gymmet. De är anpassningsbara, halkfria och av hög kvalitet. Innan du använder hantlarna, se till att smörja dem med en rostskyddande olja. Förvara dem inte på höga platser och låt inte barn leka med dem.

SONGMICS Hantlar är en prisvärd produkt som ger dig möjlighet att träna när som helst och var som helst. De är lätta att använda och ger dig en bra träningsupplevelse. Vi rekommenderar starkt SONGMICS Hantlar till alla som vill träna hemma eller på gymmet.

PROIRON Hantlar tränar neopren-hantelvikter på 1–10 kg, som säljs i par eller i en uppsättning #1 (ljusblå-2 x 1 kg)

PROIRON Hantlar tränar neopren-hantelvikter på 1–10 kg, som säljs i par eller i en uppsättning #1 (ljusblå-2 x 1 kg)

Vi rekommenderar starkt PROIRON Hantlar tränar neopren-hantelvikter på 1–10 kg, som säljs i par eller i en uppsättning #1 (ljusblå-2 x 1 kg) eftersom de är tillverkade av högkvalitativt material och är bekväma att använda under träning.

Fördelar

 • Högkvalitativt material som är fritt från ftalat och bly.
 • Bekväm och mjuk neoprenbeläggning som ger ett bra grepp.
 • Strukturerad yta som gör hantlarna enkla att greppa och som inte glider när de är svettiga.

Nackdelar

 • Lite platta för att sluta rulla iväg på golvet, men kan ändå vara svåra att förvara.
 • Endast tillgängliga i ljusblå färg.
 • Kan vara lite dyrare än andra hantlar på marknaden.

PROIRON Hantlar tränar neopren-hantelvikter på 1–10 kg, som säljs i par eller i en uppsättning #1 (ljusblå-2 x 1 kg) är ett utmärkt val för alla som vill träna hemma eller på gymmet. De är tillverkade av högkvalitativt material som är fritt från ftalat och bly, vilket gör dem hälsosamma och säkra att använda under träning.

Hantlarna har en bekväm och mjuk neoprenbeläggning som ger ett bra grepp och en strukturerad yta som gör dem enkla att greppa och som inte glider när de är svettiga. Dessutom har de en liten platt för att sluta rulla iväg på golvet, vilket gör dem enklare att förvara.

Trots att hantlarna kan vara lite dyrare än andra på marknaden, är de väl värda priset. Enda nackdelen kan vara att de endast är tillgängliga i ljusblå färg. Sammanfattningsvis är PROIRON Hantlar tränar neopren-hantelvikter på 1–10 kg, som säljs i par eller i en uppsättning #1 (ljusblå-2 x 1 kg) ett utmärkt val för alla som vill ha högkvalitativa och bekväma hantlar för sin träning.

PROIRON Stålhantel med valnötshandtag

PROIRON Stålhantel med valnötshandtag

Vi skulle definitivt rekommendera PROIRON Stålhantel med valnötshandtag. Det är en högkvalitativ produkt som är väl värd pengarna. Handtagen är bekväma och tillverkade av valnöt, vilket ger en snygg och modern look. Brickorna är tillverkade av stål och har en unik dubbel anti-lös design som håller dem på plats.

Fördelar

 • Justerbara vikter gör det möjligt att använda hantlarna för många olika övningar.
 • Handtagen i valnöt ger en bekväm och snygg look.
 • Stålbrickorna har en unik anti-lös design som håller dem på plats.

Nackdelar

 • Hantlarna är ganska tunga och kan vara svåra att hantera för vissa användare.
 • Priset är högre än genomsnittet för hantlar, men det är värt det för kvaliteten.
 • Hantlarna kan ta upp mycket utrymme i hemmet eller på kontoret.

PROIRON Stålhantel med valnötshandtag är en högkvalitativ produkt som är väl värd pengarna. Handtagen i valnöt ger en bekväm och snygg look, och de justerbara vikterna gör det möjligt att använda hantlarna för många olika övningar. Brickorna är tillverkade av stål och har en unik dubbel anti-lös design som håller dem på plats. Även om hantlarna är ganska tunga och kan vara svåra att hantera för vissa användare, är de fortfarande en utmärkt investering för alla som vill träna hemma eller på kontoret. Priset är högre än genomsnittet för hantlar, men det är definitivt värt det för kvaliteten.

Köpguide

När man köper hantlar är det viktigt att tänka på en rad faktorer för att få ut det mesta av sin träning. Här är några saker att tänka på när du väljer bäst i test hantlar:

Vikt

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när man köper hantlar är vikten. Det är viktigt att välja en vikt som passar din nuvarande styrka och träningsnivå. För nybörjare kan det vara bäst att börja med lättare vikter och gradvis öka vikten allteftersom man blir starkare. För mer erfarna träningsentusiaster kan det vara lämpligt att välja tyngre vikter för att utmana sig själva.

Material

Hantlar kan tillverkas av olika material, inklusive metall, gummi och plast. Det är viktigt att välja hantlar som är tillverkade av högkvalitativa material för att säkerställa att de håller länge och är säkra att använda. Hantlar av metall är ofta mer hållbara än de av plast eller gummi, men de kan vara dyrare.

Grepp

En annan viktig faktor att tänka på när man väljer hantlar är greppet. Det är viktigt att välja hantlar med ett bekvämt grepp för att undvika skador och för att kunna träna effektivt. Hantlar med ett texturerat grepp kan också hjälpa till att förhindra att hantlarna glider ur händerna under träning.

Form

Hantlar finns i olika former, inklusive runda och hexagonala. Det är viktigt att välja en form som passar din träningsstil och behov. Hexagonala hantlar kan vara mer stabila och mindre benägna att rulla bort under träning, medan runda hantlar kan vara mer bekväma att hålla i och använda för vissa övningar.

Pris

Priset på hantlar kan variera beroende på material, vikt och märke. Det är viktigt att välja hantlar som passar din budget, men samtidigt håller hög kvalitet och uppfyller dina träningsbehov.

Sammanfattningsvis är det viktigt att tänka på vikt, material, grepp, form och pris när man väljer bäst i test hantlar. Genom att välja hantlar som passar dina behov och träningsnivå kan du maximera din träning och uppnå dina träningsmål.